Vælg en side

Hvorfor blive testet?

Fysiologiske præstationstest er et vigtigt redskab for alle atleter og motionister, som gerne vil følge udviklingen i deres træning, og som vil træne mere effektivt.

Ved at blive testet hos Move Sportslab kan vi bl.a. finde din VO2max, FTP, laktattærskel mm. og derved fastslå dine styrker og svagheder inden for din sportsgren. Du får derfor beskrevet hvilken type af træning du bør fokusere på. Vi fastlægger dine træningszoner, så du ved hvilken løbehastighed/watt/puls du skal arbejde ved for at nå dine mål. Du får altså en masse data omkring dig selv, og hvad din krop kan præstere, som kan bruges til at optimere din træning. Når du bliver testet, får du et billede af din aktuelle præstationsevne. Inden for udholdenhedssportsgrene er der en tæt sammenhæng mellem præstationsevnen og 3 fysiske parametre – den maksimale iltoptagelse, den procentdel af din iltoptagelse du kan arbejde med ved din laktattærskel og bevægelsesøkonomien. Det er 3 parametre, som du kan finde ved en iltoptagelsestest. Ved at kende din præstationsevne inden for disse parametre, får du et indblik i hvilke parametre du bør fokusere på i din træning.

Du bør blive testet hver 6-12 uge, for at få opdateret dine træningszoner. I takt med at du træner og bliver bedre, eller mindsker din træningsmængde i forbindelse med en skade eller off-season, så ændrer dine træningszoner sig også, da din krop tilpasser sig det stres den bliver udsat for. Det er derfor vigtigt jævnligt at få opdateret sine træningszoner, så man sikrer, at man fortsat forbedrer sig og har relevante fokuspunkter i træningen. Når du får lavet en ny test, kan du ved at sammenligne med tidligere test, følge udviklingen i din træning. Det kan være meget motiverende for en atlet/motionist at se, at ens træning har båret frugt, og at man har forbedret sig. Det giver samtidig en større tro på egne evner, da man ved hvad man kan præstere.

Læs mere om vores test her.

Kategorier

Seneste kommentarer

    Abonner på nyheder, tilbud, begivenheder og gratis ressourcer