Vælg en side

Iltoptagelsestest i din sportsgren

I sportsgrene hvor konditionen har betydning for en atlets præstationsevne, er iltoptagelsen en vigtig faktor at kende. Iltoptagelsen er afgørende for hvor meget ilt, som kan optages i blodet, og transporteres ud til de arbejdende muskler. Måling af den maksimale iltoptagelse foretages normalvis med en iltoptagelsesmåler, som er tilsluttet en computer og gasflasker via ledninger. Det gør, at den maksimale iltoptagelse i mange tilfælde kun kan findes ved arbejde på et løbebånd eller en stationær ergometercykel. En sådan test er ikke altid overførbar for atleter, hvis normale bevægemønstre ikke foregår via løb eller cykling. En iltoptagelsestest foretaget på løbebånd vil derfor ikke være lige så retvisende for en ishockeyspiller, hvis normale bevægemønster foregår på skøjter, som den vil være for en maratonløber. For at få de mest præcise og overførbare testresultater, bør en test derfor ligne derfor ligne en atlets normale bevægemønstre fra deres egen sportsgren.

I Move Sportslab vil vi gerne lave de mest præcise test, og derfor foretager vi iltoptagelsesmålinger med en VO2master. Det er en trådløs iltoptagelsesmåler, som gør at du kan teste din maksimale iltoptagelse i en test, som ligner din sportsgren. Det vil sige, at en ishockeyspiller kan blive testet på isen med skøjter på, en badmintonspiller kan blive testet på en badmintonbane og en danser kan blive testet på et dansegulv.

Vil du gerne have testet din maksimale iltoptagelse, og finde dit idrætsspecifikke kondital, så kontakt os. Vi tilpasser testen, så den passer til din sportsgrens bevægemønstre.

Kategorier

Seneste kommentarer

    Abonner på nyheder, tilbud, begivenheder og gratis ressourcer